Bästa bejb

Äter vetebullar och njuuuuter av en fantastiskt mysig kväll, bara jag och bejbi (när Noemi hade knoppat såklart). Hörs mer imorgon!


Skebo

I eftermiddag, direkt efter Jompas jobb bär det iväg ut till Skebo. Ska äta lite middag och så tänkte jag ha med mig semlegrejor så jag kan slänga ihop några till efterrätt. Har inte hunnit baka egna bullar än, så har fuskat lite och köpt vetebullar och gör fyller dem. Noemi köpte lite choklad som hon ska ha med sig till världens bästa farmor. :)

Ikväll ska även Noemi få sin första smakis! Blir potatis med palsternacka tror jag.. I fortsättningen kommer hon få sina smakisar vid lunchtid, men idag blir det lite speciellt så farmor och bonusfarfar får vara med!

Sådär!

Nu har jag beställt mobilen. Skönt skönt! Fick bli den billigaste Nokian de hade, är så sjukt trött på alla high tec mobiler, känns som ju nyare de är, dessto känsligare. Dessutom har alla mina Nokia alltid hållt helt suveränt så nu kör jag på det ett tag igen. Så, 199 pix känns helt överkomligt! :)


Åh älskling, du är så söt så jag dör



Första gången i stol, snacka om att det var någon som bara var nöjd!


Som en del kanske vet..

har jag ju varit utan telefon en vecka snart, visserligen ganska skönt, men lite
opraktiskt när man inte har hemtelefon heller. Sabbar ju alltid i alla fall mina telefoner, på ett eller annat sätt. Nu har jag dock hittat den perfekta telefonen!

"En väldigt tålig telefon med egenskaper som gör att du kan tappa den i vatten och köra över den med bilen utan att den tar någon skada." - så beskrivs den på NoYes.se. Men inte riktigt min typ av telefon ändå..

I väntan på något gott, som en uppdatering tex. får ni lyssna till lite sköna toner så länge!


Tack mitt hjärta



När jag tog studenten fick jag ett jättefint guldhalsband av Jonathan som föreställde ett hjärta. För några veckor sen, när vi flyttade mellan vår lägenhet och pappas hus så försvann det. Har varit ganska depp över det. Men nu, när vi firade två år i helgen så fick jag ett nytt, nästan ännu finare. Han kan han, min karl! ♥


Sen brunch

ute i Svanberga Värdshus blir det nu! Mmmm! Och en sväng på stan, måste fixa lite födelsedagspresenter! Noemi får vara hos sin mormor och morkusin (eller vad det nu blir) så länge. :)


Varför jag är glad 2

För vi har bokat en vecka på Gotland i sommar! Vecka 29, sista veckan i juli åker jag, bejb, Noemi, Jennifer, Fredric, Oliver och Bertie (såklart!) om allt går som det ska! Har hyrt ett stort hus i Klintehamn, nära till havet, nära till Visby, bra utgångspunkt för att kunna resa runt överallt. Åååh, det slår fasiken mycket! :)

Honey honey honey

Hej föresten. Fredag idag och jag är på ett strålande humör, trots lite huvudvärk och lite skit i hörnen! Dock tänker jag dammsuga så fort min karln har klivit utanför dörrarna. Humöret på topp som sagt! Måste vara för att jag och bejb firar två år i helgen! Jösses vad vi har hunnit med på så kort tid!

· träffades 24 januari 2008
· köpte lägenhet ihop efter fem månader (juli)
. fick hem Samba månaden efter
. 3 månader senare kom Pippi
. 23 februari 2009 fick vi veta att jag var gravid och senare på kvällen hämtade vi Bertie på Arlanda som hade flygit från Irland
· 10 juli friade Jompa
· samma månad köpte vi vår andra lägenhet, den här
· 14 september kom Noemi!
· förra veckan köpte vi vår första bil

Tänk vad mycket man kan hinna på så kort tid och på väldigt mycket kärlek och tur! ♥


Valborg 2008


12.58 hemma hos oss

Skulle kunna utrycka det milt och säga att det är ett helt jäkla zoo här idag! Kolla själva får ni se. :)













Efter ett tag blir till och med jag trött. Jag som brukar ha världens längsta tålamod när det gäller vårt lilla zoo!


Busy days, busy days!

Dålig uppdatering, igen. Skärpning skärpning! :) Igår var det först träff med alla föräldrar som gick FUB ihop, var så kul att få se allas små knoddar, jag och Noemi har missat det två gånger i rad, så igår var första gången sen efter förlossningen för oss. Fick prova på lite spädbarnsmassage också och det var verkligen en hit, ska försöka dra med mig Jennifer och Oliver på det när de drar igång spädbarnsmassagen på Föräldrarcentret. Efter det hämtade jag upp Jennifer och Oliver nere på stan och så drog vi iväg till Täby Centrum för lite middag och fönstershoppning(okej, ett linne fick fälja med hem) i alla fall för min del, ska ju bli lite mer ekonomisk nu. ;P Efter det åkte vi hem hit till bejb och Fredric.

Idag blir en trevlig dag igen! Ska möta Jennifer och Oliver nere på stan och sen ska vi förbi en Förskola där vi hoppas att Noemi och Oliver kommer att få plats när det är dags för det! Sen ska vi hem hit och äta lite lunch. :)

Nu tänkte jag hoppa i duchen innan lillskruttan vaknar igen. Vi har varit uppe sen strax innan sju och ätit lite frukost, men sen efter lite mys så somnar Noemi alltid igen. Jätteskönt, för då kan jag passa på att göra mig iordning.

Hörs lite senare!


Idag ska jag göra absolut ingenting-dag

Och det ska bli så sköööönt! Har haft så mycket planerat och dagarna har bara runnit iväg så igår bestämde jag att jag ska göra absolut ingenting idag!

I söndags åkte vi ju till Skebo, Eva och MO har verkligen hittat en liten guldklimp där ute, trivs som fisken i vattnet där. Hundarna kan leka av sig och när Noemi kommer börja gå kan hon springa omkring där på deras stora tomt med varken bilar eller annat som stör. Åt sen lunch/tidig middag och tårta. :)

Igår var det BVC på förmiddagen, diskuterade introduceringen av mat, spännande spännande! Nu är det inte långt kvar! (Vår barnmorska har sagt åt oss att vänta tills dryga fyra månader eftersom hon är för tidigt född.) Har någon vision om att försöka göra så mycket egen mat som möjligt. Sen vägde vi och mätte som vanligt, 5735 stod vågen på och 62.5 visade mätstocken. Lilla lilla (stora stora) älsklingsskruttan! Fort går det! 
Efter det körde jag över lite grejer till pappas hus och sen var det bara raka vägen till Arlanda för att hämta pappa+familj som har varit i Fillipinerna i sex veckor, hämtade upp bejb och Noemi som hade hängt med pappa på jobbet och körde hem Jennifer, Fredric och Oliver. Efter det blev det en sväng till pappa igen och lite handling. Puuuh. Sen var både jag och Jompa helt slut.

Nu har jag precis varit ute med Noemi och hundarna, först var det Gizmos tur och sen Berties och Stellas. Nu tänker jag passa på att pillra lite med kameran, (fick nya manualen igår) innan Noemi vaknar.

Full rulle

Är hemma mellan alla turer för att rasta hundar och baka mig en kladdkaka, den här förbaskade mensen som har kommit tillbaka efter gradiviteten är värre än förr och har tagit fram ett litet monster inom mig!


Gizmo

En av våra grannar B, har en jättesöt liten hund. Ser mest ut som en golvmopp eller något åt det hållet. Hon kan inte ta ut honom för tillfället så då gör vi det istället. Igår skuttande han fram som en liten kanin femtio meter för att sedan sätta sig rakt på tvären så jag fick bära hem honom.


Första gången i egna sängen ett par timmar


Hej söndag:)

Blev inte så mycket bloggning igår (vilket man snabbt får höra:) blev inte så mycket av någonting, förutom Noemi, hundarna och soffan. Jompa slutade inte förens vid 00.00 så gick och la mig när han kom in nästan.

Idag blir det däremot mycket bejb! Ska ut till Skebo en sväng, äta lite lunch(?), racea med doggsen och myyysa. Det har jag sett fram emot! :)

God morgon lördag

Igår var Pettersson här ett par timmar, det snackades skit, dracks te och åts kladdkaka. Mycket trevligt! :)

Idag är jag tröttmössa, gick upp strax efter sju, så det beror nog på det. Skulle gått upp tidigare! Bejb kommer förmodligen att jobba i studion hela dagen så jag tänkte köra runt mamma i nya bilen, (mohaha:) plocka och dammsuga med vår faaantastiska dammsugare vi fick i julklapp av svärfarmedbonus, här hemma. Sen får vi se, skulle behöva ta tag i "läskige skåpet" eller "svarta hålet" som jag så fint kallar det. Skulle kunna vara något typ av kontorsskåp, men icke! Allt som man inte vet vart man ska stoppa åker upp dit, bara det att så fort man öppnar skåpet så bara ramlar det ut saker över en. Det är lite läskigt, må ni tro. :)

Men först, innan jag gör någoting alls tänker jag dricka en kopp te till!

Iiiiiih!

Om en timme ska vi hämta vår bil! Åh vad jag längtar! Måste hoppa in i duchen nu och snygga till mig för pärlan (eller för att inte lukta skunk när Pettersson kommer på fredagsmys:)

Äntligen

är en manual på svenska på väg hem till mig! Fick utav bejb en jättefin kamera i julklapp men så var det något stolpskott som hade lagt dit en manul på norska. Norska är inte min grej.

Men åååh!

De här finingarna har jag gått och väntat på ett bra tag, men nu fick jag mejl om att de är slut! Grr.




I just looooove early mornings!

Oh yes, back on track! Äntligen äntligen äntligen uppe med tuppen igen! 05.10, lite väl tidigt, men jag och Noemi låg och morna oss ett tag innan frukost och blöjbyte. Nu ligger hon här bredvid mig i soffan och sover medans jag har fått dricka mitt heliga te i lugn och ro, (har numera bytts ut till Vanilj, mmmm!) betalat lite räkningar, skickat iväg papperna till FK så jag får mina mammapengar, surfat lite och nu håller jag på att göra smoothie. So far, so good!

Annars då? Har en helg att se fram emot, idag hämtar vi ut vår bil! Lassagnemiddag hos mor, Pettersson kommer över på fredagsmys, hela lördagen är oplanerad, bejb jobbar dock förmodligen, söndagsbrunch ute hos svärmor på söndag, gud vilken trevlig helg!

Förlossningsberättelse

13.09.2009

23.00 Det är söndag kväll, jag och Jonathan håller på att bädda sängen, samtidigt som vi busar med Bertie. När vi ligger i sängen och skrattar som mest känner jag plötsligt hur mina trosor blir jätteblöta, jag springer iväg ut till badrummet. Jonathan ropar inne ifrån sovrummet och frågar vart jag tog vägen? Jag ropar tillbaka: antingen har jag kissat på mig eller så har mitt vatten gått! Jonathan kommer utspringande och ser frågande ut, båda skrattar och fattar ingenting. Försöker att hålla oss ifrån att bli jätteförväntansfulla i fall det skulle vara något annt. Byter trosor och forstätter fixa lite för att gå och lägga oss. Pratar lite om vi kanske ska ringa in till BB Stockholm och prata med dem?


23.45
45 minuter senare får jag lite ont i magen, jag har nästintill haft en drömgraviditet och knappt haft några verkar alls, det är bara när jag har varit ute med hundarna som jag känt av lite i magen på senare tiden. Bestämmer att vi ska ringa in till Stockholm BB nu och rådfråga, numret sitter redan uppe på kylskåpet. Ringer in och får prata med en jättetrevlig undersköterska som säger att det är en vecka för tidigt för att vara en ”normal förlossning” (BB Sthlm är privat och tar bara emot såkallade "normala förlossningar") samtidigt som hon ringer ner till Danderyd BB och pratar med dem. De vill att vi kommer in på en gång för en undersökning. Ringer Eva och MO och berättar, MO har varit på Kolmården över dagen och har nästan precis kommit hem men kör gärna ändå. Alltid lika snäll. :) Försöker rafsa ihop allt man kan tänkas behöva, (jag som har skrivit listor, skulle ju göra i ordning både BB-väskan och skriva Förlossningsbrevet ikväll hade vi tänkt), Jonathan säger bara: jag måste äta!  Sen springer han och gör två mackor och springer rakt in till badrummet och rakar sig (haha), jag smyger in till mamma och Kristina och berättar för dem, båda ska jobba imorgon och Kristina som så gärna ville köra när det var dags hade hon sagt. Säger att jag inte tror att det är något, men att vi i alla fall ska in för att försäkra oss om att allt står rätt till.


14.09.2009
00.30 Kommer Mo och Benke, de har lagt massa handdukar och kuddar i baksätet och är på strålande humör! :) Jag har fortfarande knappt några verkar, men de bli fler och fler på vägen in, även fast de fortfarande inte känns så mycket.


01.15
Det går snabbt in och kvart över ett är vi inne på ett förlossningsrum. Jag blir undersökt och får Ctg fastsatt på magen medans Jonathan får sitta och känna efter Noemis hjärtljud med en liten platta.


02.35
Undersköterskan kan inte se att vattnet skulle gått eller något annat som skulle visa på en startad förlossning och vill skicka hem oss. Jag börjar bli ganska orolig eftersom jag själv känner att det är något på gång. Efter ett tag börjar jag nästan tvivla på mina känslor, jag har ju aldrig fött barn förut så det är klart att personalen vet bättre än jag själv? Oron, nervositeten och värkarna som verkligen börjar ta nu gör att jag vankar omkring på rummet och gråter. Känner mig ganska larvig, om det känns så här nu, hur kommer det då kännas när det verkligen sätter igång? Jonathan börjar också bli orolig, han ser ju att det gör ont så han går ut och pratar med undersköterskan. Efter ett tag kommer undersköterskan in igen och jag får två Alvedon samt 100 mg Dexofen (smärtstillande) och får vara kvar ett tag ”för att känna att de kommer bli mycket bättre när Alvedonen och Dexofenen har börjat värka”


03.30
Undersköterskan kommer in och säger att vi ska åka hem, det är bara förvärkar, säger hon. Jonathan säger att jag har alldeles för ont för att åka hem. Känns inte som att Alvedonen och Dexofenen har inte hjälpt någonting, tycker bara att det känns mer och mer. Då får en barnmorska komma in och undersöka mig vaginalt, hon konstaterar att jag är öppen fem cm! Nu släpper all oro på en gång. Oron för att behöva bli hemskickad, oron för att något skulle vara fel. Blir inskriven och får börja med lustgas.


04.10
Får akupunktur i händer, fötter och panna. Tycker att akupunkturen känns tio gånger mer än värkarna. Jonathan är helt fantastisk som håller reda på lustgasen åt mig, hjälper mig så jag tar den precis i tid till varje värk.

Börjar få väldigt ont och ber om att få EDA, men personalen berättar det kommer jag inte hinna.


04.28
Börjar krystvärkarna. Känns verkligen som en lättnad om man jämför med förverkarna.


04.38
Kommer Noemi!















Idag är ingen vanlig dag för idag är det Noemis fyramånadersdag och köpa bildag!

Det ni! Väldigt bra dag med andra ord!

Har fått order om att uppdatera bloggen oftare!

Så var så goda! :) Blev inget med Emma idag, blev lite sent så det får bli imorgon istället. Bestämde att vi ska gå en runda på stan och sen får vi se vad som händer och fötter.

Är i alla fall klar i tvättstugan nu, Noemi sover som en stock, la henne i barnvagnen vid 14.00 när jag skulle ut andra gången i tvättstugan, sen dess har hon sovit. Har gjort iordning ersättning, för om jag känner damen rätt kommer hon vakna när som helst och vara superhungrig! Då ska det vara mycket mat och på en gång!

Tänkte att jag skulle kompensera er lite för den urusla uppdateringen de senaste dagarna så kolla in senare ikväll eller senast imorgonbitti så ska ni få något riktigt smarrigt att läsa! :)

Jag äter bilar!

Har tydligen drömt om bilar inatt, för när bejb kom och la sig låg jag och pratade i sömnen: "jag vill inte se några bilar, jag ÄTER till och med bilar!" Förmodar att de var resultatet av vårt billetande igår? :)

Onsdagen den 13 januari 2010

Ganska skön dag idag, sovmorgon till 09.00, mamma var ledig på förmiddagen och tog ut Bertie så jag kunde äta frukost i lugn och ro, och nu har jag tvättstugan fram till 16.30, då kommer även Emma hit så vi ska laga lite mat ihop och bara zappa. Skriver mer sen, måste ta sista maskinen nu!


Hallå bil!



Jag och Jompa letar bil! Blir förmodligen något i den här stilen, Ford Mondeo Giha. Måste vara stooor så vi får plats med barnvagn och hund, säker och billig att äga.


Lite uppdatering sen lördag

Längesen jag uppdatera, har varit full rulle här de senaste dagarna. :)

I lördags var det meningen att vi skulle fikat med svärmor Eva, men så blev det lite hastigt omplanerat så jag och Jennifer åkte till Täby Centrum, åt lunch, handlade lite och mös med Noemi och Oliver istället. Och Jompa satt i studion med Joakim.

I söndags blev det lite handla och sen kom Jompas kontaktkille Jack hit. Blev lite middag och tvspel.

Igår var det rätt lugnt, städade lite och gick en del promander med doggsen bara. Bejbs satt i studion med Kristian och blev inte klar förens jag och Noemi hade gått och lagt oss.

Nu håller jag på med middagen, blir kycklingfileér inlindade i parmaskinka, rostade klyftpotatisar med olivolja och örtsalt och någon god sås till.


And my life is like a song at la-ya-ya-ya-ya-yast, at la-a-a-a-ast, oh at last, at last, oh


Fina fina pappsen


Hej fredag!

Har precis kommit in från promenix med mamma, hundarna och vagnen. Ni kan ju se hur det såg ut, en barnvagn, svinhalt och en hund i slyngelålder. Weey, barnvagnen låg på breställ hela tiden och jag höll på att ramla medans vår kära doggy jagade pinnar och ville hälsa på alla hundar vi mötte. Lillaskithund där. :)

Nu ska jag plocka lite här hemma, (känns som att man inte gör annat än att plockar och plockar, men en kvart senare ser det lika dant ut igen) och sen planera middagen.

Vår skatt i sin fina fina Marimekkopyjamas som hon fått från sin älskade moster


Tjing!



Nu ska jag möta Emma, hyra film och köpa godis. Lillskruttan får vara hos sin mormor så länge. :)


7 januari 2010

Hallå hallå! Seg dag, gick upp vid 08.00 och badade och matade Noemi, åt frukost och tittade på Vänner ett tag innan Bertie kröp upp i soffan och la sig bredvid mig så vi somnade båda två. Min lilla älsklingsgris. ♥ Noemi vaknade precis igen, så har hunnit kolla ännu mer på Vänner och plockat lite köket. Skönt skönt. :) Ska "jobba" lite idag, Emma, som jag är kontaktperson åt ska komma hit och kolla på film. Men först ska jag möta henne nere på stan, hyra film, köpa Geisha som jag har snöat in mig på och kolla efter en julklapp till henne, hon får välja själv, så hon verkligen får något som hon vill ha.

Nu måste jag byta blöja på Noemi, hörs ikväll. :)

Honey honey


Hallå hallå!

Nu har jag nog pratat med Kristina fem gånger, både på telefon och sms. Allt är bra där nere och hennes Au Pair-familj verkar jättetrevliga så då kan jag också chilla ner lite. :)

Nu ska jag äta lite sushi till lunch och sen ska jag fortsätta plocka här hemma, packa ner alla julsaker, duscha blommorna, fixa alla korten som ska iväg på framkallningar så vi äntligen får lite fint i ramarna.


Jag älskar dig ♥


Fy fan så jävla skitjobbigt

Att lämna Kristina på Arlanda var bland det jävligaste på länge, eller snare att komma hem hit. Jag kommer sakna henne varje jäkla dag tills vi ses igen....... i slutet av Mars! Känns himla långt till Mars just nu... Såg att Norwigan hade billiga biljetter på måndag redan, 349 kr. Skulle inte sitta så tokigt mina vänner. En liten detalj bara (som är ganska skitviktig), Noemi har inte fått sin svinisspruta än, damn girl, bli sex månader!


Ååååh vad jag är trött!

Men, det är bara att dricka upp teet som bejb så snällt hade gjort till mig när jag vakande och dra på sig pjucksen! Ska köra Kristina till Arlanda nu och äta lite frukost ihop med henne innan planet går. Dumma dumma henne, kommer sakna ihjäl mig innan vi åker ner i April. :(

Om ni är nyfikna på vad Kristina kommer hitta på i Barcelona de nästkommande sex månaderna..

Så kolla in här!


Skön dag!

Åh vad blogg.se krånglar för mig! Skulle uppdatera igår mellan Åkersberga och Jennifer, Fredric och Oliver men icke sa nicke. Krånglar nu med, så får se om det går att publicera inlägget. Igår var i alla fall Kristina, Noemi och jag i Åkersberga på födelsedag/jul/träffas-innan-Kristina-åker-lunch. Fick ännu mer julklappar (det tar aldrig slut!), Noemi fick en jättefin filt från Polaren och Pyret och en jättefin gosedjurskanin från Krabat och jag fick presentkort. Efter det var det raka vägen hem, hämta upp bejb, lämna Kristina och sen upp till Jennifer, Fredric och Oliver på middag. Fick en jättefin vit Orkidée i födelsedagspresent, bästa bästa dem! :)

Idag har varit en skööön dag! Sovmorgon till 09.00, vaknar av att Kristina står och knackar på dörren med frukost. Efter det blev det massa Vänner, hundpromenad, klippning av håret, hundpromenad och handling, tvättstugan, lite mer Vänner, middag med mami och Kristina och plock och städ här hemma.

Noemi somnade till 21.00, precis när bejb och jag satte på Rolandz, ännu en gång är det bevisat att Robert Gustavsson är helt sjuk. Han är helt genegalisk!

Nej, nu ska jag bädda rent i sängen och gå och lägga mig. Ska till Husdjursmässan imorgon, kommer bli så kul!

Idag har jag fyllt år!

Tjugoett, herre gud vad fort det går! :) Har verkligen haft en kanondag! Kristina kom in och gjorde frukost och hade med sig paket. Sen skulle hon iväg en sväng så jag kollade på ett par Vänneravsnitt som vi hade satt på till frukosten, badade Noemi, duschade själv och plockade lite. Sen kom Kristina hit igen och hade med sig tårta som jag hade pratat om igår, bästa bästa hon! Hon skämmer verkligen bort mig. ♥ Sen var tanken att jag, Noemi, Jompa, Kristina, Lovisa och hundarna skulle gå och handla, men Noemi ville inte alls ligga i vagnen eller gå någonstanns, så jag fick vända efter en bit. De andra gick i alla fall och köpte middag som bejb och Kristina lagade när de kom hem igen. Middag, tårta och presentöppning med mami, moster Gunilla, kusin Lovisa och Kristina och Jompa såklart. :) Fick ännu mer saker (herre gud, det var ju jul nyss!), av bejb fick jag en kameraväska och två minnen på 4GB ivar till kameran, av Kristina fick jag underkläder, värmeskydd till håret och det bästa, Sällskapsresan-boxen! Guld alltså! Sen fick jag vattenkokare, ljus, ny plånbok, kläder till Noemi, Barbasköngosedjur och en bok.. Tror det var allt, hur mycket bra saker som helst!
Efter det fick Noemi hänga inne hos mamma med Kristina och Lovisa för då smet jag och Jompa iväg och såg Avatar, tre timmar lång, så vi har precis kommit därifrån. Var utan tvekan en av de bästa filmerna jag har sett, så fet!

Nu ska jag krypa ner bredvid Noemi och snussa in hela henne. Mammas fina fina älskling!


Mr Bean

Åååh vad jag blir nervös och stressad när jag ser på den mannen!

God morgon 2010

Gick precis upp, Noemi ska äta lite frukost här snart och bada, sen ska jag börja packa ihop våra saker, åker ju hem idag. Hörs lite senare. :)


RSS 2.0