ÄLSKLING!

Så! Nu är det bara karln som saknas, har fixat och donat i köket, diskat, fixat snyggt, tänt ljus, bakpotatisen är snart färdig, kräftstjärtarna och aiolin framme och salladen är klar. Ikväll ska det skålas och firas!

Hej så länge! :)

Världens bästa mami

Mamma kom precis förbi och berättade om lägenheten som vi är intresserade utav. Ligger precis vägg i vägg med hennes, vi får en stooor uteplats och det bästa av allt: katterna kan gå ut! Måste boka tid hos banken pronto på måndag. Tänk om den blev vår! :)

Fredag

Åååh vilken bra dag det var igår! Strålande sol, löning, Jompa som slutade redan 17.20 istället för 24.00.., storhandling och mamma som var här på middag. Kunde fakiskt inte bli bättre!

Uppe med tuppen

Åh vad jag älskar att vakna så här tidigt! Allt är så lugnt och tyst. Jag som har mått illa i flera dagar pga av magen och knappt haft någon matlust alls vaknade både utan illamående och hungrig som en varg! Ska kila upp till mamma alldeles strax så vi kan äta frukost ihop, mamma tänder alltid massa ljus och så står tv:n på i bakgrunden med 4:ans nyhetsmorgon, hur mysigt som hellst!

1

dag kvar! :)

Hämtar kraft

till att orka gå ut i köket och ta hand om vårt enorma diskberg, gå och boka tvättid, börja valpsäkra lägenheten o.s.v. Efter det tänker jag baka hallongrottor som belöning! Jonathan och Michael ska in till Sthlm en sväng så jag får lägenheten helt för mig själv! :)

2

dagar kvar

3

dagar kvar

Diamanter och smaragder

Igår talade jag med Densie en lååång stund i telefon, det var välbehövligt kan jag tala om! Att få sitta och lyssna på en fnittrande ung dam i Östersund som berättar hur hon skulle lyxa till sin frukost här om helgen genom att ta en baugette från blandpåsen som hon kallade det. Bara det att när hon ska ta ut baugetten från ugnen slår hon upp handen i ugnstaket, det mina vänner är Denise i ett nötskal.

Bara några dagar kvar tills Bertie faktiskt kommer hem!

Och kanske det bästa av allt, samma kväll landar även världens bästa och finste syster på svensk mark! Ska bli underbart att ha henne hemma igen! Efter att hon spenderat två lååååånga veckor i Indien.

Den 26e kommer en journalist från tidningen Roslagen Runt och ska skriva om Bertie.


Stadiet innan magsår

sa läkaren igår när han hade klämt färdigt på min mage.

4

dagar kvar

Ja, det här var ju kul..

Har varit på U-huset sedan 17.30, är meningen att jag ska stå i cafeét egentligen men med halva folkaklubben där ute redan känns det inte riktigt som att behovet finns.. Med andra ord skulle jag kunna vara hemma och gosa med katterna eller kilat över till mami och druckit te. Men, om det inte finns något att göra så får man ju ta se till att det finns det. Så jag ringde Hundar utan hem och frågade runt bland deras Golden oldies, lyckades nästan lura med mig Jompa på att vi faktiskt har plats för en gammal stackars hund som förtjänar ett lyckligt slut hemma hos oss. Kikade lite igår och då hittade vi den här skönheten, Lady3 heter hon.

Men när jag ringde hennes kontaktperson sa hon att de hade pratat om att hon egentligen borde bo som ensamhund. Så vi får väl se. :) Hon tipsade däremot om Wallace, en stackars greyhoundkille på 8 år som bodde i ett skjul på en gård. Då gör ju inte hjärtat något annat än skriker.







 


Uppe med tuppen

Vet inte när jag var vaken så här tidigt senast, eller jo, det var föresten när jag vad med Dennis i Östersund. Är dock otroligt skönt att kliva upp nu, tänk vad mycket mer man får ut utav dagen! Och föresten så kommer ju Bertie snart och då blir det ingen sovmorgon inte! Anledningen till att jag är vaken är i alla fall att jag försöker få tag på vårdcentralen, måste dit och göra lite tester gående min mage. Men men, slutpratat om det! Nu ska jag ta min enorma tekopp och gå ut i köket för att äta lite frukost.

5

dagar kvar

OBS! HEMMAFRU-VARNING?!

Vet inte om jag berättade att Jompa för ett tag sen blev erbjuden två jobb på en dag, den mannen alltså! :) I alla fall så tog han ett utav jobben och började där igår, ett halvtidsjobb som ledsagare åt en skitsöt kille på 14 år. Detta innebär dels att han kommer jobba mer än heltid under ett par månader nu och dels att han faktiskt har lite fasta rutiner, han jobbar 14-17.30 måndag-fredag och u-huset antingen förmiddagar eller kvällar efter middag. Jag som går hemma om dagarna än så länge stormtrivs i alla fall! Det här betyder ju att jag vet exakt vilken tid han kommer hem och kan ha pysslat och donat bäst jag vill under dagen. Låter säkert helt skumt, men jag älskar att kunna ha ordnat fint i köket och lagat middag tills Jompa kommer hem. (HEMMAFRU-VARNING?) Tur att det bara är för en kort period så mycket som jag har pratat om hur vidrigt det är när kvinnorna är hemma och donar medans männen jobbar och tjänar pengar. Nu har jag i alla fall diskat (Jompa hatar att diska och blir så glad när han kommer hem och ser att jag har diskat), gjort iordning en hallonsmulpaj som ska in i ugnen alldeles strax och skämt bort våra katter med massa gott kattgodis. Nej, nu är ugnen varm och sen ska jag gå ut med Pippi (Samba är för feg och sitter gärna i det öppna fönstret och kikar på oss när vi är ute). Sen måste jag börja med maten, idag blir det färskpasta med quornfärssås, mums.

6

dagar kvar

7

dagar kvar

Lördag lördag älskar du mig, svara ärligt ja eller nej, ja, nej, ja, nej, ja, nej, ja, nej

Lördagen bjöd på en riktigt trevlig dag, fika hos mamma, moster och lillkusinen med banansemlor(!), dammsugare och gott te, roadtrip ut till Nånö för att hälsa på en tjej som heter Anna och hennes sambo, mamma skulle kolla på marsvin medans jag tittade på råttisar (ska ha två stycken så fort Jompa ger med sig:). Rätt som det var hörde jag, Jompa och Annas sambo hur jag lovade att ta deras ena katt ifall de skulle flytta, sådär tyckte Jompa om den idén. Tur att vi har pratat om att flytta till sommaren, annars lär det bli trångt här snart.. Efter det åkte vi och handlade och sedan åkte jag och Jompa hem och lagade fisk till middag och cheesecake till efterrätt. Gott gott.

8

dagar kvar.

10

dagar kvar. Pga av snöoväder(?) i dublin har alla plan blivit försenade en vecka. Vi vill ju att han kommer nu! ;(

Äpple

Anledningen till att det aldrig kommer några bilder är att vår dator är sönder, Jompa skall försöka fixa hårddisken men om inte det går kommer allt sedan ett halvår vara borta, alla bilder, all Jompas musik.. Rubbet. På det så fungerar inte min mobil, har varit okontaktbar sedan en vecka och kommer fortsätta vara det åtminstonde en till.. Yey!


Tvätt och spagetti

Har tvättstugan idag, brukar oftast ta den när Jompa inte är hemma. Han har nämligen en förmåga att bara vara i vägen och så slutar det alltid med att han kallar mig Tvätthitler, humf. Efter tvätten är klar tänkte jag laga lite spagetti och quornfärssås. Kommer bli utsökt.

4

dagar kvar!

Dommare Helena

Just det, ska vara dommare ikväll på National i Rimbo, dömma massa band. Kommer bli skoj! Har även dragit med mig söta Emma så hon får hjälpa till.
Nu måste jag kila, ska plocka lite här hemma, ducha, gå hem till mamma och ta ut lillgrisen, hem och göra lite middag och sen måste jag åka.
Hörs ikväll! Kanske ska försöka slänga in lite bilder då. :)

5

dagar kvar

6

dagar kvar

Filmpaketet

Hade precis slumrat till när Jompa kom och påminde mig om att jag faktiskt var hungrig. Fick bli pannkakor med kanel i. Så nu sitter vi här i soffan mätta och goá och kikar in vårt nya tvutbud. Måste säga att det är fantastiskt dåligt, elller ja, i alla fall mitt val av paket. Det var ju så att vi var tvugna att förnya avtalet med tele2, så då sa vi att vi skulle unna oss varsit nytt tvpaket, Jompas val var självklart: musikpaketet. Själv valde jag mellan någon typ av dokumentärpake eller filmpaket. Tillslut valde jag filmpaketet eftersom jag inte tyckte att det var några vidare bra kaneler i dukumentärpaktet. Ack, ack, ack, vilket misstag. Fick några riktigt usla filmkanaler, tror ena hette silver, en annan visade bara gamla svartvita filmer och de andra minns jag inte ens.. Får nog ringa tele2 imorgon och höra om jag kan byta till dokumentärpaktet ändå..

Sov så gott!

Godmorgon

Vilken morgon att vakna upp till! Klarblå himmel och solen som lyser. Kan faktiskt inte bli bättre. Nu mot köket, måste diskas och städas lite i skafferiet. Sen blir det en promenix med lillgrisen. :)

7

En vecka kvar, sen beger vi oss mot Arlanda för att hämta hem Bertie! ♥

Borta bra, men hemma bäst

Kom nyss hem, lagom i tid till Beck. Helgen i Tyresö har varit jättebra, men det finns inget bättre än att komma hem.
Imorgon gott folk, börjar nedräkningen tills Bertie kommer (jag har räknat sedan flera veckor tillbaka) men imorgon är det bara en vecka kvar! Förhoppningsvis kommer veckan gå fort, raggning av sponsorer till U-husets årliga festival, promenader med grisen, jurysittning med Emma på Rock-karusellen och lite annat smått och gott.

Spenderar helgen i Tyresö

Kom hit i torsdags och har bara tagit det lugnt, tittat på tv, ätit, knallat runt i mjukisbyxor, ätit lite till. Det mest ansträngande vi har gjort var att promenera ner till centrum för att, ja precis, äta. Kommer hem i morgon, skriver mer då.
Trevlig kväll!


RSS 2.0